17 Kasım’a aman dikkat!

El Nino yazının bitmesinin ardından ülkede devam eden dengesiz hava koşulları yerini kış felaketlerine bırakıyor. Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, sosyal medya hesabından; İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin güney iç ve batı kesimi için önemli hava durumu uyarılarında bulundu. Son yılların en derin alçak basın merkezi ve sisteminin oluşacağı uyarısında bulunan Şahin, 996 MB merkez derinliği olan siklonik fırtına-suptropikal kuşakta oluşan kuvvetli fırtına ve yağış sisteminin geleceğini söyledi.

Suptropikal fırtına sisteminin nasıl olduğunu açıklayan Şahin, Ege Denizi üzerine gelen üst atmosferik soğuk alçak merkezin sıcak deniz yüzeyi üzerinde ani olarak derinleşmesi ile oluşacağını söyledi.

Şahin, 17 Kasım akşamı Suptropikal fırtına sisteminin geleceğini ve 18 Kasım Cumartesi günü derinleşerek tayfun sistemine dönüşeceğini belirtti.

Şahin'in verdiği bilgilere göre Ege, Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi için fırtına ve çok şiddetli yağış bekleniyor. Şahin, cumartesi ve pazar için kırmızı alarm vererek, 100 km üzerinde fırtına ve 100 kg üzerinde yağış oluşumu uyarısında bulundu. Bu durumun denizlerde ve kıyılarda fırtına oluşturacağını söyledi.

Ege'de tayfun oluşacağının altını çizen Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, 18 - 19 Kasım günlerinde ülkemizi etkileyeceğini söyledi. Ülkemizi etkileyecek tayfun için isim önerisi isteyerek tayfunun etkisini vurguladı.

Murat Şahin, yaşanacak hava durumu uyarısında 'Can kayıpları dahi görülebilir' diyerek durumun öneminin altını çizdi.