Abdullah Ağar, Türkiye'yi bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Türkiye'ye çok kritik uyarılarda bulundu. Ağar, Azerbaycan konusunda Batı'nın sinsi bir politika izlediğini ifade etti.

Habertürk'te 'Nedir Ne Değildir' programına katılan Abdullah Ağar'ın o açıklamaları...

F-16 meselesi onay verseler dahi çok su götürür bir mesele. Yunanistan ile Türkiye arasındaki güç dengesini ABD ve Fransa bozdu.Bugün F-16'ların verilmesini tartışıyoruz ama F-35'lerin Yunanistan'a verilmesi konusunda senatodan onay geçti. Şimdi şöyle bir fotoğraf var.Rafale'leri olan F-35'leri alacak olan bir Yunanistan var. Biz hala F-16'ları yükseltip yükseltmeyeceğimizi tartışıyoruz.

Başka bir sorun daha var. Bu konu ha deyince tedarik edilecek bir şey değil. F-16 konusu en erken 2028'de çözülecek bir durum.Jeopolitik bir fırtına koparken bu son derece büyük bir sorun. Stratejik denge konusunda Türkiye'nin özgün projeleri çok önem arz ediyor.Türkiye, F-16'ları alana kadar son derece tuzaklarla karşı karşıya kalabilir. Bu anlamda dikkatli olmamız gerekiyor.

Türkiye ile Azerbaycan arasında kurulan stratejik ittifakın ne olursa olsun bozulmaması gerekiyor. Bununla ilgili bir takım sinsi çalışmalar yürütülüyor.Aliyev dün, Macron, Scholz ve Paşinyan ile görüştü. Yine geçen hafta Rusya ile görüşme sağlandı. Blinken geçen ay tüm Türk dünyası liderlerini topladı.

Diğer yandan Çin'de aynı fotoğrafı ortaya koydu. Son derece önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreç var. Artık sorumluluğumuz sadece Türkiye değil, Türk dünyasıyla ilgili.