Ahmet Serkan Tuncer Prompter’siz Konuşur

BASIN MENSUPLARI ETİK DEĞERLERE DİKKAT ETMELİLER
Basın alanında uzman isimler ‘’topluma hitap eden ve toplumun değer yargılarını etkileyen önemli etkenlerden biri de basın kuruluşlarıdır. Haber değeri taşıyan ve kamu yararı gözetilen hemen her husus haber değeri taşır; ancak insanların sözleri ve davranışlarını çekiştirircesine hareket eden bir basın kuruluşu, basın onurunu ve izzetini kaybetmiştir’’ açıklamasını yapmaktadır.
HEDEFTE AHMET SERKAN TUNCER VAR
Mersin’de bir medya kuruluşunun CHP Mezitli belediye başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer’i hedef alarak onun sözlerini dalga konusu etmeye çalıştı. Büyükşehir Belediye başkanı sayın Vahap Seçer’in de katıldığı bir seçim programında Tuncer’in açıklama sırasında zaman zaman heyecanlanması, söz konusu basın kuruluşu tarafından haber değeri taşıdığı düşünülerek gündeme alındı. Komik olduğu düşünülen bir şarkıyla montajlanan video görüntüsü, söz konusu basın kuruluşunun sosyal medya hesabında paylaşıldı. Konuyla ilgili Mezitlililer ‘’ağababaları gibi her şeyi alaya almaya çalışıyorlar; acınacak hallerine gülüyorlar. Memlekette her şey ateş pahası olmuş, onlar ise insanlarla alay ediyorlar. Onlara yakışan da budur..’’ açıklamasında bulundu.
AHMET SERKAN TUNCER NEDEN HEDEFTE
Yerel basının öncü isimlerinden Zeynel Boğan konuyla alakalı yaptığı açıklamada ‘’Mersin basını içerisinde bu tarz işleri meslek edinenler var, ne yazık ki; ancak bu hususta Mersin halkı bilinçlidir, konuyu dikkate dahi almaz. Eğer siyasetçilerin heyecanları ve gafları haber değeri taşıyacak olsa, söz konusu basın bu konuda tek haber yazamaz; çünkü onlar kendilerine biçilen rolü icra ediyorlar. Onların asıl vazifeleri bu: alay etmek, çekiştirmek, küçük düşürmek gibi…’’ dedi. Boğan açıklamasının devamında ‘’saha araştırmalarımız ve genel kamuoyu yoklamaları ele alındığında Mezitli’de sayın Tuncer’in favori olduğu anlaşılıyor. Geniş bir toplumsal destek bulan ve büyük projeler vaat eden bir ismin, eleştirilmeye layık bir yönü bulunamamış. Dolayısıyla ağzından çıkacak bir söz yahut yaşayacağı bir heyecanı haberleştirerek sayın Tuncer’e olan desteğin azaltılmasına çalışılmıştır. Seçmenin bu tarz haberlere karnı tok…’’ dedi.