AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın Mersin Açıklaması

AK Parti İçel Milletvekili Zeynep Gül Yilmaz,Mersin’de düzenlenen terör saldirisinin herkesi derinden üzdügünü belirterek, “Alçak saldiriyi gerçeklestirerek polisimizi sehit eden teröristi ‘gazeteci’ diye raporlayanlar, sehidimizin çocuklarinin yüzüne nasil bakacak?” dedi.Yilmaz, Mezitli ilçesinde önceki gün PKK’li teröristler tarafindan polisevine düzenlenen terör saldirisina iliskin yazili açiklama yapti. Mersin’in birlik ve beraberligini kimsenin bozamayacagini belirten Yilmaz, saldirida sehit düsen polis memuru Sedat Gezer ile yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk’ün canlarini hiçe sayip büyük bir kahramanlik örnegi göstererek bir faciayi önlediklerini söyledi.

Sehit polise Allah’tan rahmet dileyen Yilmaz, yarali polise de acil sifalar temennisinde bulundu. Teröre karsi herkesin birlik olmasi gerektigini vurgulayan Yilmaz, “Polisevimize yönelik teröristler tarafindan düzenlenen hain saldiriyi lanetliyorum. Sehidimizin ailesine sabirlar diliyorum. Artik onlar bize emanet, bizim evlatlarimiz. Bu hain saldirilara devletimiz en agir sekilde karsiligini verecek, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir. Alçak saldiriyi gerçeklestirenler, ilimizin ve ülkemizin birlik ve beraberligine, huzur ve güvenligine kast edenler, en agir sekilde cezalandirilacaktir” dedi.

Polisevine saldiri düzenleyen PKK’li teröristlerden Dilsah Ercan’in CHP’nin 2013 yilinda hazirladigi ’Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda ’gazeteci’ olarak ifade edildigini hatirlatan Yilmaz, sunlari kaydetti:

“Hiç kimse gazetecilik faaliyetlerinden dolayi yargilanmaz, cezaevine konulmaz. Ancak CHP, hazirladigi raporla hem terör suçlarindan hüküm giyenleri masum göstermeye çalisti hem de o kisileri ‘gazeteci’ diyerek, ülkemizi ‘dünyanin en büyük gazeteci cezaevi’ gibi göstererek sikayet etti. Rapora iliskin yaptiklari açiklamalarda ‘elinde silah olan terörist’ görmediklerini söyledi.

Şimdi CHP’nin ‘gazeteci’ diye lanse ettigi terörist, Mersin’de bomba yüklü çantalarla polisevine saldiri düzenleyip, polis memurumuz Sedat Gezer’i sehit etti. Onu evlatlarindan, esinden ayirdi. Simdi teröristi ‘gazeteci’ diye lanse eden bu kisiler, sehidimizin çocuklarinin yüzüne, gözlerinin içine nasil bakacak?”