Ak Parti'li eski danışman Akif Beki 'den akıl almaz çağrı!

Kendi aralarında ayrı ittifak kurmaya özendirmek için baraj, yakalayabilecekleri bir orana, yüzde 7’e çekiliyor. Seçim sisteminin ödül ve cezaları, Millet İttifakını bozmaya ayarlanmış. 

Muhalefet partilerine verilen ‘artık oy’lar, muhalefet ittifakında dahi bırakılmayıp iktidar partilerine yazılabilecek. Ama ayrı parti olarak seçime girerlerse, yüzde 3’lük oyla Hazine yardımı alabilecekler.Muhalefete verilen oyu iktidara yazmak gibi bir milli irade mühendisliği ters tepmeyecek mi? Oyunun, yasal kılıfla ters yöne kaydırılmasına seçmen ne diyecek?

Beki, özetle şunları söyledi: 

Fakat muhalefet, henüz kendi arasında toplanıp bu plana ortak bir karşılık veremedi" dedi ve "6 kafadar"a toplanıp ortak tavır belirlemek için çağrıda bulundu.

Kendi aralarında ayrı ittifak kurmaya özendirmek için baraj, yakalayabilecekleri bir orana, yüzde 7’e çekiliyor. Seçim sisteminin ödül ve cezaları, Millet İttifakını bozmaya ayarlanmış. Fakat muhalefet, henüz kendi arasında toplanıp bu plana ortak bir karşılık veremedi. Muhalefete verilen oyu iktidara yazmak gibi bir milli irade mühendisliği ters tepmeyecek mi? Oyunun, yasal kılıfla ters yöne kaydırılmasına seçmen ne diyecek?

Hadi orası sandıkta görülecek de…Altılı Masa, toplanıp ortak tavrını belirlemek için neyi bekliyor?"

"İktidar, kartını oynadı

 Seçim sistemini, kendi siyasi çıkarlarına göre dizayn ediyor. Öyle tasarlanıyor ki…

Cumhur İttifakına yarayacaksa, sistemde ittifak olacak. Muhalefete yarayacaksa parti oyları, ittifak yokmuş gibi dağıtılacak.

‘Deve kuşu modeli’ de diyebiliriz. İttifaklar hem var hem yok. Kime yaradığına bağlı.

AK Parti’den kopan Deva ve Gelecek ile Saadet partileri, Millet İttifakından caydırılıyor. Seçime ya ayrı parti olarak ya da kendi aralarında ayrı ittifakla girmeye teşvik ediliyorlar. Millet İttifakında kalmaları, dezavantaja çevriliyor.