Akaryakıta sürpriz dolar zammı! Benzin 68 kuruş motorin 1 lira artacak

Son günlerde doların yeniden yükselmesiyle bağlantılı olarak benzinin litre fiyatına 68 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira zam yapılacak. Buna göre 11,64 kuruş olarak satılan benzinin litresi 12,32 liradan 11,43 liradan satılan motorin ise 12,43 liradan tüketiciye satılacak.

Benzin ve akaryakıta yılın son zammı geliyor. Enerji piyasasından gelen son bilgilere göre 31 Aralık 2021 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine büyük zam geliyor. En son 24 Aralık'ta LPG'de 72 kuruş motorinde ise 5 kuruşluk indirim yapılmıştı.

Doların yeniden 13 lirayı aşmasıyla akaryakıt fiyatlarında da zam haberi geldi.

31 Aralık 2021 itibarıyla geçerli olacak zamla birlikte benzinin litresi 12 lirayı aşarken motorin fiyatı da 13 liraya yaklaşacak.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.