Altılı masadaki liste krizi açığa çıktı!

İYİ Parti Lideri Akşener'in masadan kalkmasıyla büyük bir kriz yaşayan ve zor toparlanan 6'lı masada liste krizi derinleşti. Cumhurbaşakanı olmak için altılı masadaki ortaklarına cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık ve 20 milletvekili sözü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünden caymasının yankıları sürüyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine yakın Karar Tv Youtube yayınındaki programa katılarak 6'lı masadaki liste krizini ifşa etti. Davutoğlu, 9 Nisan'da kesinleşecek milletvekili listeleri öncesi Kılıçdaroğlu'na sitem ederek, "söylenen şartlarda Millet İttifakı'nda muhafazakar kesimin yeterince temsil edilmeyeceğini" ve bu durumun sıkıntı çıkaracağını söyledi. 

Davutoğlu, 6'lı masanın olası iktidarı durumunda TBMM'de sol ve milliyetçi çoğunlukla temsil edileceklerini, kendileri gibi muhafazakar kitleye hitap eden partilerin küçük azınlık olarak kalacağını vurguladı. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Milletin üç damarı varsa, açık ifade ediyorum bunu kimse gücenmesin gocunmasın... Bu üç damarın ikisi baskın olarak var. sol-seküler CHP bayrağı altında, milliyetçiler İYİ Parti bayrağı altında, üçüncü kanat olan muhafazakar ayak ise ittifakta yeterince temsil edilmiyor. Şu an demiyorum masada temsil ediliyor. Meclis'e bu şekilde giderse üçüncü damar sıkıntısı çekilecek. Meclisin büyük çoğunluğu sol-seküler, milliyetçi kanatta, daha az temsil muhafazakar kanatta olursa bu bir dengesizliktir."