Asgari ücretlilere özel TOGG geliyor!

Düşük gelirlilere özel TOGG geliyor. Fiyatı belli oldu. Fiyatı duyan vatandaşlar ise çok şaşırdı. İşte tüm detaylar...

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG sonunda satışa çıktı. Sıradaki model ise düşük gelir grubuna hitap edecek ve asgari ücretliler bile rahatlıkla satın alabilecek!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği TOGG sonunda satışa çıktı. Kura sonucu TOGG satın almaya hak kazananlar otomobillerini aldılar. Peki sırada ne var? Tabi ki düşük gelirlilere hitap eden TOGG modelleri!

Bilindiği üzere TOGG’un asıl amacı zaten düşük gelir grubuna hitap edenleri de otomobil sahibi yapmaktı. Nitekim bu konu ile ilgili olarak yetkili isimlerin de çeşitli açıklamaları olmuştu. Şimdi ise TOGG’un yeni modeline ilişkin ilk bilgiler ortaya çıktı.

Hali hazırda TOGG’un ilk modeli olan T10X 1 milyon TL civarında bir başlangıç fiyatına sahipti. Doğal olarak bu model, gelir düzeyi düşük olanlara çok fazla hitap edemedi. Fakat sıradaki model direkt olarak gelir düzeyi düşük olanlara özel bir model olacak.

Yeni TOGG modelinin de aynı ilk modelde olduğu gibi kura ile satılacağı, fakat bu sefer kuraya katılmanın bazı şartları olacağı ortaya çıktı. Bu şartlar ise TOKİ kuralarındaki gibi olacak.

Gelir düzeyi düşük olanları otomobil sahibi yapmayı amaçlayan uygun fiyatlı TOGG modelinde, hali hazırda aracı olmayanlar ve geliri belli bir düzeyin altında olanlar kuraya girebilecekler.

Böylece aynı TOKİ kuralarında olduğu gibi otomobilde gerçekten ihtiyacı olana ve yeni bir otomobil almak için gerekli şartları sağlayamayanlara gitmiş olacak.

Uygun fiyatlı TOGG modeli eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa 2027 yılında banttan inmiş olacak. Bu modelin fiyatını ise o gün ki ekonomik koşullar belirleyecek.

HB tarzında bir kasa ile gelmesi beklenen uygun fiyatlı TOGG için TOKİ sisteminde olduğu gibi uzun vadeli kredi sisteminin devreye sokulması ve belli bir peşinat sonrası, bu düşük faizli uzun dönemli kredilerin ödenmesi işleme alınacak.

Bu sayede milyonlarca kişiyi ev sahibi yapan TOKİ gibi, TOGG da gelir seviyesi düşük olan milyonlarca kişiyi otomobil sahibi yapmış olacak. Peki otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Az önce de bahsettiğimiz gibi, hali hazırda bu otomobil için belli bir fiyat skalası söz konusu değil.Lakin günümüz ekonomik koşullarında otomobil fiyatının 400 bin TL ile 500 bin TL arasında olması bekleniyor.

TOKİ sisteminde olduğu gibi bir ödeme sistemi devreye alınacağından, bu tutar insanları yormadan bir şekilde ödenebilecek.