Askeri gücümüz Başkan Seçer’i rahatsız etmiş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlama törenine katıldı. Kutlamadaki konuşmalarında  İHA ve SİHA’ya da değinen Başkan, İHA ve SİHA ile ilgili gelişmeleri savaş ve kavga dili olarak değerlendirdi. 

Rahatsız olduğunuz nedir Başkan ?
 
Türkiye’nin askeri anlamdaki önemli bir adımı olan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve  İnsansız Hava Araçları (İHA) için “2 gündür görüyoruz tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet bir medeniyet projesidir, barış projesidir, demokrasi projesidir”  şeklinde konuştu. Medeniyetin, barışın sağlanması ve korunması için askeri gücün ne denli önem arz ettiğini kurtuluş savaşında deneyimlenmiş bir millet olarak Başkanın bu açıklamasını kınıyoruz.  Bu ses tanıdık geldi!

Türkiye'nin ürettiği SİHA'ları her fırsatta karalamaya çalışarak, Türkiye karşıtı paylaşımlar yapan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’da CHP'nin iktidara gelmesi halinde Selçuk Bayraktar’ı yargılayacaklarını ima ederek sosyal medyadan skandal bir paylaşıma imza atmıştı. Yaptığı paylaşımda, “Bu korku size yeter trolle ama emin olun adil olacağız.” diyerek hadsizce bir paylaşım yapmıştı. Bu   Paylaşıma tepkiler geçilmemiş bazı duyarlı siyasilerce ‘bunlar ülkeye düşman’ denmişti.  Türkiye'nin ürettiği İHA/SİHA'lar dünyada gıpta ile takip edilirken, Tanrıkulu savaş suçu olarak nitelendirmişti. 
Vekil Sezgin Tanrıkulu ve Başkan seçerin aynı çizgide olan konuşmaları akıllara
‘neyden rahatız oldunuz Başkan ?’ sorusunu getirdi.