Bakan Nebati'den iş dünyasına çağrı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Adıyaman'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, fiyat artışlarının önüne geçmek için girdilerle ilgili tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, iş dünyasına seslendi.

Bakan Nebati açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Depremin ilk olduğu saatlerden itibaren bölgeye intikal ettik. Şehirlerimizde meydana gelen hasarları tespit ettik. 23 gündür bölgedeyiz. Gerek uzaktan gerekse de yüz yüzde bir araya gelerek organizasyonun en hızlı olması noktasında birbirimize destek veriyoruz.

"TÜM BAKANLIKLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE ADIM ATIYOR"

Asrın değil heralde son birkaç yüzyılın en büyük afetlerinden birisinin yaşandığı bir dönemde 13 milyon insanın etkilendiği bir dönemdeyiz. Böylesine bir ortamda gerek deprem bölgelerinde vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi konusunda ilgili Bakanlıklar hızlı bir şekilde adım atıyor.

"KALICI KONUTLAR 1 YIL İÇİNDE HAZIR OLACAK"

Barınma konusunda konteyner kentler ardından 1 yıl içerisinde kalıcı konutlar ile ihtiyaç giderilecek. Bütçe konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Kaynakları doğru bir şekilde kullanmalıyız. Bu anlamda gerek vergisel düzenlemeler gerek ertelemeler ve aflar yaptık. Yine aynı şekilde krediler ile ilgili adımları ilan ettik. Ayrıca sigortacılık alanında da adımlar attık. Tüm bu adımlara yeni adımlar ekliyoruz.

Esnaflar ve çiftlere de değinen Bakan Nebati, "Burada da ihtiyaçlara göre kayıplara göre çok net adımlar atıyoruz" dedi.