Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış!

Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığını ‘uyuşturucu’ iftirasıyla zan altında bırakmak isteyen CHP’ye Bakan Soylu, “Kara para aklayan da şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir, ispat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Kılıçdaroğlu şerefsizdir.” ifadeleriyle çok sert tepki gösterdi.

2023 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda hareketli anlar yaşandı. CHP tarafından, 'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor' iddialarının gündeme gelmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert tepki gösterdi. 

"KARA PARA AKLAYAN ŞEREFSİZDİR"

Soylu, "Diyeceksiniz ki ‘Türkiye cari açığını kapatmak için uyuşturucu ticareti yapacak.’ Bu salonda kimin aklına böyle bir şey geliyor. Kara para aklayan da şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir, ispat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Kılıçdaroğlu şerefsizdir.” ifadelerini kullandı.

CHP KENDİ SKANDALLARINI BÖYLE Mİ ÖRTECEK?

Parti içerisindeki taciz iddiaları her geçen gün ayyuka çıkan CHP'de yaşanan büyük skandal gündemi sarsmıştı. CHP'li İBB'de belediyenin kontrol ve denetiminde olan cenaze nakil aracında Adana'da 144 kilo 550 gram esrar ele geçirilmişti. 

CHP'li İBB, uyuşturucu skandalının ardından çalışanların belediye bünyesinde olmadığı beyanı ile kendini savunmaya çalıştı. İstanbul Belediyesi'ne bağlı ve denetim sorumlulukları bünyesinde bulunan bir firmada yaşanan uyuşturucu skandalı siyaset gündemini de sarsmıştı. CHP'nin bütün bu olanların ardından AK Parti'yi uyuşturucu ticareti yapmakla suçlaması ise bir hayli tepki çekti.

"VAKTİNİZ VARKEN KAÇIN"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayında uyuşturucu satıcıları için "Burdan onlara sesleniyorum, vaktiniz varken kaçın" sözleri de hafızalarda yer edindi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürerken, CHP'li milletvekilleri ile Bakan Süleyman Soylu arasında tansiyon bir kez daha yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyonda milletvekillerinin sorularına yanıt verdiği sırada; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç elindeki dosyayı sallayarak, 'Kara para aklayan şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan şerefsizdir' dedi.

'İDDİALARI İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR'

Sözleri duyan Bakan Soylu, 'İspatlamayan şerefsizdir, siz de şerefsizsiniz, bu iddiaları ispatlamayan Kemal Kılıçdaroğlu da şerefsizdir' diye konuştu. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri ile Soylu arasında karşılıklı sözlü atışma başladı. O sırada AK Parti'li milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

'SENİN ZEKA SORUNUN VAR'

Soylu, bu tartışmayı kendilerinin değil, CHP'nin başlattığını belirterek, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizi suçlamazsa ve suçlamalarını ispat etmiyorsa, devleti suçlayıp ispat etmiyorsa kim olursa olsun şerefsizdir. Kara para aklayan da şerefsizdir. Ama ispat etmeyen de şerefsizdir' dedi. Özkoç, Soylu'ya laf atmaya devam edince Soylu da, 'Senin zeka sorunun var' ifadesini kullandı.