Balıklıgöl' de Mucize!

15 Mart günü yaşanan sel felaketinin ardından Şanlıurfa başta olmak üzere Adıyaman, Malatya ve çevre illerde yaşam durma noktasına geldi. Sel ve taşkın, can kaybına yol açarken birçok ev ve tarihi yer sular altında kaldı. 

Türkiye'nin en önemli göllderi arasında bulunan ve her yıl birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapan Balıklıgöl de Şanlıurfa' da en çok hasar alan yerler arasında bulunuyor. Selden dolayı çamurlu suyla dolan Balıklıgöl' de mucize yaşanıyor. Felaketin ardından öldüğü sanılan balıklar ortaya çıkıyor. 

Balıklıgöl' de bulunan balıklara yönelik bir inanışa göre bu balıklar kutsal sayılıyor. Birçok can alan bu sel felaketinin ardından balıkların yaşıyor olması, mucize olarak tanımlanıyor. Balıkların kutsal olduğu sel felaketinin ardından adeta kanıtlandı.

Balıklara oksijen veriliyor

Sıradışı olarak görülen ve kutsal sayılan gölde selin ardından kaybolan ve bugün gün yüzüne çıkan balıklara oksijen veriliyor. 

Vatandaşlar ise kutsal olarak kabul ettikleri ve Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'e gelerek sağanak yağışın ardından balıkların durumunu gözlemledi. Yetkililer tarafından gerçekleştirilmekte olunan temizlik ve oksijen ihtiyaçlarının karşılanmasından memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, kirliliğe rağmen balıkların yaşıyor olmasını mucize olarak görüyor.