Benzin ve motorin zamma doymuyor

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra petrol fiyatları tavan yapmış ve akaryakıt ürünlerine zam üstüne zam gelmişti. Brent petrol yeniden yükselişe geçti ve 120 dolar sınırına yaklaşırken motorin fiyatları da hafta sonu zam almıştı. Benzin ve motorine yeni bir zam daha geliyor. 

Akaryakıt sektörü temsilcilerinden alınan bilgiye göre akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine yine bir zam geliyor. Motorin fiyatları son olarak hafta sonu zam görmüştü. 

Akaryakıt fiyatları şu anda benzin İstanbul için 18.11 lira, motorin ise 20.68 lira olarak satılıyor. Ancak petrol fiyatlarının ve dolar kurunun artması, akaryakıtta zam olarak yurttaşa yansımaya devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre zam bu gece geçerli olacak.

Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zamlanacak. Bugün gelecek olan zamlarla birlikte benzin 20 lira sınırına yaklaşırken, motorinin fiyatı da 22 lirayı geçecek.Gelen zamların pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.