Bir zamanlar vatandaşa kepenk kapatmışlardı! 4 yıl sonra HDP Diyarbakır binasının kepengi kapatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar, bugün evlat nöbetinin yapıldığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde annelerle bir araya geldi.

 

Ailelerin dört yıllık mücadelesiyle, bir zamanlar vatandaşa kepenk kapatan HDP İl Başkanlığı binasının kepengi kapatıldı.

 

Eylemde açıklamalardan bulunan annelerden Ayten Elhaman, 3 yılı bitirdiklerini ve 4’üncü yıla geçtiklerini belirtirken, "HDP ve PKK’dan evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Evlatlarımıza çağrımızdır, kaçıp gelin. O zalimlere uşaklık yapmayın. HDP ve yandaşları olmazsa bu çocuklar dağlara gitmez. HDP’li vekillere de sesleniyorum. Yeter artık, evlatlarımızı verin. Doğru kapıdayız, çocuklarımızı istiyoruz." dedi.

 

Baba Süleyman Aydın da evladının 15 yaşındayken kandırılıp Diyarbakır İl Başkanlığı binasına getirilerek buradan terör örgütüne para karşılığında satıldığını söyledi.

 

 

Aydın, şöyle konuştu: Bin 97 gündür buradan evladımı istiyorum. Ama HDP, anne ve babaların gözyaşlarına dayanamayıp kepenk kapatıp kaçtı. Tek bir evladımız dağda olduğu sürece bu eylemimizi asla sonlandırmayacağız. Akademisyen ve yazarlar üç ağaç için kıyameti koparıyordunuz. Evlatlarımızın üç ağaç kadar mı değeri yok. Ama konu HDP olduğunda susuyorsunuz.