Bozyazı’da çiftçiler yağmur duasına çıktı

Türkiye’nin örtü altı yetiştiriciliğinin yapıldığı önemli tarım merkezlerinden biri olan Mersin’in Bozyazı ilçesinde, yeterli yağışın olmaması nedeniyle kuraklık endişesi yaşayan yöre halkı, yağmur duasına çıktı.

Bozyazı ilçesi Tekmen mahallesi Dedebeleni mevkiinde yapılan yağmur duasına; Bozyazı'nın Tekmen mahallesi muhtarı  Ahmet Gül'ün öncülüğündeTekmende bulunan camiilerin imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bozyazı Belediyesi'nden yapılan anonslarla toplanan köylüler, imamlar eşliğinde kuraklığın son bularak yağmurun yağması için dua etti.  Cami İmamının okuduğu  Kur'an-ı Kerim sonrası cemaat önce Dua ardında, 2 rekat namaz kıldı.Yapılan duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi.
Tekmen  Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül'ün , kış mevsimine girilmesine rağmen yağmur yağmaması nedeniyle, hep birlikte yağmur için dua ettiklerini söyledi. Gül, "Yağmur duasına ihtiyaç olduğunu düşünerek bu programı düzenledik. Temennimiz bir an önce yağmurun yağması. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi.

Programda vatandaşlar, çoğunluk olarak geçimlerini örtü altı tarım yaparak kazandıklarını, bu yıl istenilen düzeyde yağmur yağmadığını, bu nedenle kuraklık endişesi yaşadıklarını, yeraltı kaynak sularının tükenme aşamasına geldiğini ve bir an önce yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını söylediler.