Burhanettin Kocamaz’ın Gafı

Yerel seçim heyecanının başlamasıyla birlikte Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’i eleştirmeye koşullanan Kocamaz’ın son açıklamaları hem tepkilere neden oldu hem de eleştirilere yol açtı.

NE DEDİ?
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Daha önce de söyledim bölücülük yapmayan Kürt kardeşlerimizin başımızın üzerinde yeri var..” dedi. Konu ile ilgili vatandaşlar “adam kendisini ülkenin sahibi zannediyor” şeklinde tepkide bulundu.

DEM PARTİ KAPATILSA KOCAMAZ'IN KONUŞACAK SÖZÜ KALMAZ.
Seçimlere yönelik İYİ Parti’nin proje tanıtımı ve seçim vaatlerini kamuoyunun bilgisine sunmak yerine sıklıkla CHP ve Dem Parti ittifakının var olduğunu ileri süren Kocamaz, CHP'nin tüm açıklamalarına rağmen ısrarla ve inatla bir ittifakın var olduğunu dayatıyor. Hemen her beyanatında kendi partisinin seçimlere yönelik çalışmalarından ziyade DEM Parti ve CHP ittifakını sık bir şekilde gündemde tutmaya çalışıyor.

KOCAMAZ’LA İLGİLİ İDDİALAR VE İHBARLAR 
Seçim çalışmaları kapsamında sahada bir dizi ziyaretlerde bulunan Kocamaz’ın bazı vatandaşlara hitaben açıkça “Büyükşehir Belediye seçimlerinde MHP'li adayı Serdar Soydan'ı destekleyin” dediği iddia ediliyor. İhbar hattımıza düşen bilgilerin devamında sayın Kocamaz'ın bazı vatandaşlara CHP-DEM Parti ittifakının var olduğuna işaret ettikten sonra büyükşehir seçimlerinde oyların Serdar Soydan'dan yana kullanılması gerektiğini vatandaşlara telkin ettiği ifade ediliyor.