Cem Küçük'ten flaş çıkış! 'Emeklilere yapılan zam yeterli değil' dedi ve yapılması gerekeni açıkladı

Emekliler, normal şartlarda altı aylık enflasyon farkı üzerinden zam alıyordu. Son açıklanan enflasyon verisiyle emekli zammı yüzde 19,77 olmuştu.Ancak en düşük memur maaşlarının seyyanen yapılan zamla 21 bin liraya yükseltilmesi sonrası emeklilerin de ek zam talebi ortaya çıkmıştı.

Torba yasaya eklenen kararla, emekli maaşlarına yapılacak zam yüzde 25 olacak.Buna göre, EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi.

CNN Türk editörü Gülşen Coşkun, gelişmeye ilişkin detayları anlattı:

Netleşmiş oldu, teklifte yüzde 25 oranında artırılması sağlanacak. Önerge teklife eklenecek ve bu teklifle geçmiş olacak. Torba teklifte memurlara ilişkin teklif gelmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere ilişkin de talimatı verdim demişti. Oran ne olacak diye merakla bekliyorduk. Hak sahiplerinin refahı göz önünde bulundurulmuştur ifadesi yer alıyor.Cumhurbaşkanı 'Talimat verdim' dedikten sonra oranın netleştiğini görüyoruz. Burada oransal bir Zam görüyoruz, seyanen zam şu an için görmüyoruz.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Cem Küçük, emekli maaşına yapılan zammın yeterli olmadığını söyledi.Cem Küçük yaptığı açıklamada, "Emekliye verilen zam asla yeterli değil. Mutlaka gözden geçirilsin" dedi.