CHP yandaşı Gezici'den bomba itiraflar

CHP'li kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, katıldığı CNN Türk canlı yayınında "Erdoğan düşmanlığı, Türk Devleti düşmanlığına döndü. Bu depremler ile Kanal İstanbul'un ne kadar önemli olduğu anlaşıldı, İstanbul'un yeni rezerv alanlarına ihtiyacı olduğu ortaya çıktı." ifadelerini kullanarak bomba itiraflarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 deprem 11 ilimizde yıkıcı hasarlara neden oldu. 45 bini aşkın vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde binlerce bina yıkıldı, onbinlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Devlet depremin hemen ardından tüm birimleriyle harekete geçerek deprem bölgesine gitti. Ancak özellikle sosyal medyada algı peşinde koşanlar, deprem bölgesinde yapılanları gözden geldi. Bölgede devletin yetersiz kaldığını, çadır ihtiyaçlarının karşılanmadığı, beslenme imkanının olmadığı iddiaları ortaya atıldı.

CHP'li Gezici: Erdoğan karşıtlığı devlet düşmanlığına dönüştü

CNN Türk canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulunan CHP'li kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici dikkat çeken itiraflarda bulundu. Kahramanmaraş depreminin ardından duygusal manipülasyonu ciddi derecede yaşadık diyen Gezici, "Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı devlet düşmanlığına dönüştü. Devlet yok algısı oluşturulmaya çalışıldı." ifadelerini kullandı..

"Depremin 8. saatinde çadır sorulmaz"

Deprem sonrasında 8. saatte, mikrofonu alıp vatandaşa, "Çadırınız geldi mi? Yemeğiniz geldi mi?" sorusunun çok doğru bir soru olmadığını dile getiren Gezici, "Bu sorunın çok doğru ve iyi niyetli soru olmadığını düşünüyorum." dedi.

Gezici sözlerini şöyle sürdürdü:

Fuat Oktay eski bir AFAD başında görev alan deneyimli birisi, Hulusi Akar eski bir Genelkurmay Başkanı, Süleyman Soylu tecrübeli bir İçişleri Bakanı, Murat Kurum ise çok deneyimli deprem felaketleriyle mücadele etmiş bir isimdir. Bu isimler tamamen sahadaydı. Ve bu isimler büyük bir organizasyon yaptı.

"Kanal İstanbul'un önemi ortaya çıktı"

Kanal İstanbul'un ne kadar önemli bir proje olduğunu tekrar kamuoyunun önüne koymamız gerekir. Yeni rezerv alanı oluşturarak, konut alanı açarak 2.5 milyon İstanbulluyu o bölgeye götürebilirsiniz.