CHP'nin “Satılmış” vekili Ali Mahir Başarır'dan yeni alçaklık

Türk ordusuna 'satılmış' sözleri ve şehit cenazesindeki kahkaları ile hatırlanan CHP'li vekilin kardeşi Atıf Sadi Başarır'ı ise torpille Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlatıldığı ve  Atıf Şadi Başarır’ın ise LGBT mitinglerine katıldığı görüntülerin ardından birde Mersin’de erkek bir üniversite öğrencisini taciz ettiği iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için alçakca “Bir çete varsa bir de reisi oluyor” şeklinde ifadeler kullanan "Satılmış" vekil Ali Mahir Başarır 2019 yılında bir şehit cenazesinde "pişmiş kelle gibi sırıtmış haddini ve boyunu aşarak Cumhurbaşkanı için   "Bu beyefendinin Marmara Üniversitesi diplomasında adını göremedik ama külliyede görüyoruz. Diploma şaibeli ama külliyenin ihalesi de şaibeli” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri bakan yardımcısı Mehmet Ersoy,  07.08. 2022 tarihinde CHP'li Ali Mahir Başarır'a, Mersin Büyükşehir Belediyesinde PKK-KCK, DHKP-C terör örgütlerine üye şahısların çalıştığı şeklinde bir tweetine cevap vermiş  Ali Mahir Başarır ise bu iddialara,"Bana hesap mi soracaksın!" şeklinde konuşmuş. Ayrıca Başarır, Mehmet Ersoy'a "Hadsiz utanmaz adam ! Mersin Büyükşehir belediyemizde bir tek dediğin terör örgütü üyesini işe alan alçak ve şerefsizdir." şeklinde konuşmuştu.   

İçişleri bakan yardımcısı ile girdiği tweet atışmasının ardından  dün, İçişler Bakanlığı'nın Olcay Kılavuz'un verdiği soru önergesine vermiş olduğu cevapta Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri personeli arasında 33 kişi PKK/KCK, 5 kişi FETÖ/PDY ve 2 kişi Hizbullah terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış, 14 kişi adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca; PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken ölen ya da terör suçlarından tutuklu/hükümlü bulunan şahısların yakınlarından 33 kişi halen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaktadır" bilgisini verdi.

kaynak:Yeni akit