Çoğu erkeğin ilişkiden sonra neden uyuduğu ortaya çıktı

Seks sırasında beyin, kimyasallarının bir karışımını serbest bırakır.Bunlara norepinefrin, serotonin, oksitosin, vazopressin, nitrik oksit (NO) ve hormon prolaktin dahildir.

Prolaktin, cinsel doyum duygusuyla bağlantılıdır. Cinsel ilişki sırasında olduğu gibi, prolaktin seviyeleri uyku sırasında daha yüksek olma eğilimindedir. Bu hormon ayrıca erkeklerin neden mastürbasyondan sonra değil, birlikte seksten sonra genellikle uykulu hale geldiğini açıklayabilir.

Mynet'te yer alan habere göre bilim insanları neden olduğundan tam olarak emin olmasalar da bir partnerle orgazm olmak, solo orgazmdan dört kat daha fazla prolaktin salgıladığını ortaya çıkardı.

Orgazm sırasında salınan oksitosin ve vazopressin de uykuyla ilişkilidir. Onların salınımı sıklıkla vücut saatini düzenleyen hormon olan melatonin salınımının yanında getirir. Yani orgazma ulaşıyorsanız, seksten sonra uyku bastırması gayet normal bir durum.

KADINLAR İÇİN DAHA FARKLI

Araştırmalar, kadınların orgazma ulaşsalar bile uykuya dalma olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor

Cinsel ilişkiye girdikten sonra erkeklerin dinlenmeye ihtiyacı varken, kadınların yarı-uyanık kalma olasılığı daha yüksektir.

Times of India'nın haberine göre, bunun neden erkekleri kadınlardan daha fazla etkilediğine dair argümanlardan biri, cinsel ilişkiye girmenin kaslarda enerji üreten glikojeni azaltma eğiliminde olmasıdır.

Kadınlar genellikle erkeklerden daha az kas kütlesine sahiptir, bu da daha sonra kendilerini yorgun hissetme olasılıklarının daha düşük olacağı anlamına gelir.