Deniz Baykal sessizliğini bozdu

Kızı Aslı Baykal'ın istifasının ardından kendisinin de CHP'den istifa edeceği iddia edilen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu. CHP'li Levent Gök aracılığıyla mesaj gönderen Baykal istifa iddialarını yalanlayarak "CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kızı Aslı Baykal'ın partiden istifa etmesi nedeniyle bir anda siyaset gündeminin ilk sırasına oturdu. Partideki gidişattan memnun olmadığı ve kendisinin de istifa edeceği iddia edilen Deniz Baykal iddialara ilişkin ilk kez konuştu.

"CHP OLARAK TEK YUMRUK GİBİ BİR ARAYA GELMELİYİZ"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök; eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile telefonda görüştü. Gök; Deniz Baykal'ın, kızı Aslı Baykal'ın istifasının ardından kendisinin de CHP'den istifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili, "Böyle bir şey benim aklımın ucundan geçmez. Tüm iddiaları reddediyorum. Altılı masa hızla gereğini yapmalıdır. Biz de CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim, bu işi bitirelim. CHP çatısı altında genişleyerek mücadele edelim" dediğini aktardı.

"ASLI'NIN İSTİFASINI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİM"

Gök, Deniz Baykal ile bugün telefonda görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: 5-10 dakika önce Deniz Baykal ile bir görüşme yaptım, telefonla görüştük. Sayın Baykal bana 'Kızım aslı benim adıma söylemiş değildir. Benim haberim olmadı. Sosyal medyaya düştükten sonra, daha sonra öğrendim. Böyle bir şey benim aklımın ucundan geçmez. Tüm iddiaları reddediyorum. Altılı masa hızla gereğini yapmalıdır. Biz de CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim, bu işi bitirelim. CHP çatısı altında genişleyerek mücadele edelim'

 Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal da Bizim TV'ye şu açıklamayı yapmıştı:

"Babam ile konuştum. Aslı’nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı’nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir. Babam, kendisi CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor. Aslı’nın istifası için babam, ‘Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı’ dedi."

Ataç Baykal, "Ben Aslı’nın CHP üyesi bile olduğunu bilmiyordum. Bu tartışmalar üzerine üye olduğunu öğrendim. Devlet memuru olmasaydım ben bugün CHP’ye üye olurdum" dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ: CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK

Öte yandan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan ise Deniz Baykal’la ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Burhan, Twitter hesabı üzerinden “Aldığım bir kulis” diyerek yaptığı paylaşımda “Milli ve yerli cephe genişliyor …Cumhur İttifakı'na Sn. Deniz Baykal da katılacak” ifadelerini kullandı.

 

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, hafta başında CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından siyasi parti üyeliğini sonlandırdığına dair görseli paylaşan Baykal, istifasının nedenini Cumhuriyet'e, “Gördüğüm lüzum üzerine” diyerek açıklamıştı.

TV100’de yayımlanan “Taksim Meydanı” programına konuk olan gazeteci Şaban Sevinç de Deniz Baykal’a yakın bir isimle görüştüğünü ve Baykal’ın da CHP’den istifa edebileceğini söylemişti.