Dikkatlerden kaçan mühim açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile AFAD'a geldi. Erdoğan, burada çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kimi zaman dışarıdan gelen istilacılara, kimi zaman içeriden zuhur olan istilacılara, tabiat felaketlerine karşı vatanımıza hep sahip çıktık, çıkıyoruz. Haçlı seferlerine, Moğol akınlarına, sosyal çalkantılara, dört bir yanımızdan gelen saldırılara sabırla, cesaretle hep karşı koyduk.

Coğrafyamızdaki kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, onurunu, geleceğini korumak için canımız dahil hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız milli mücadelemizle vatanımıza ebediyen sahip çıkmamızı tüm dünyaya gösterdik.

"Kırılan 5 fay 7 metrelik yer değiştirmeye yol açtı"

Bin yıldır bu vatan topraklarında ne yaşarsak yaşayalım, asla teslim olmadık, vazgeçmedik, umutsuzluğa kapılmadık. 2 hafta önce yaşadığımız depremlerin bu uzun ve meşakkatli yürüyüşün acı bir şekilde hafızalarımıza nakşetti.

Ailesinden eşini, çocuğunu, akrabasını kaybeden nice kardeşlerimiz var. Hepsine başsağlığı diliyorum. Rabbim sabrınızı arttırsın.

9 saat arayla yaşadığımız 7,7 ve 76,6 büyüklüğündeki depremler etki alanı ve yıkım gücü olarak dünyada eşi benzeri olmayan depremler olarak tanımlanıyor. Üzerinde yaşadığımız toprakta 7 metreyi aşan yer değiştirmelere yol açtığı belirlendi. Yıkıma çetin kış şartlarının çıkardığı sıkıntılar da eklenince, depremden sonra ilk günlerde tüm gayretlerimize rağmen kimi eksiklik ve aksaklıklar yaşandığını biliyoruz.