Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki

Ali Erbaş, Afyonkarahisar'ın Erenler Mahallesi'nde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitap Kahve'nin açılışında yaptığı konuşmada, İslam medeniyetindeki bilginin "faydalı bilgi" olduğunu söyledi.

Bilginin önemine dikkati çeken Ali Erbaş, "Bugün bilgiyi, insanların ruhi ve zihni gelişimini sağlamak için de kullanabilirsiniz. Yine bilgiyi, nükleer bomba yapıp insanların üzerine atarak binlerce insanı yok etmek için de kullanabilirsiniz."

Ali Erbaş, 2022 yılında dünyanın bir çok yerinde savaşların olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Rusya Ukrayna'ya saldırdığı zaman dünyanın gözü açıldı, 'Ne oluyor, hangi asırda yaşıyoruz, bu asırda savaş olur mu?' 1990'lı yıllarda Bosna'da 250 bin Müslüman öldürülürken bu savaş değil miydi? Irak'ta, Suriye'de yüz binlerce insanın öldürülmesi, milyonlarcasının evlerinden barklarından uzaklaşmak zorunda kalması, buna sebep olanlar savaş değil miydi? Savaştı ama orada mağdur ve mazlum olanlar Müslümandı.

Kendileri de o kadar ikiyüzlü davranıyor. 'Avrupa'nın ortasında Ukrayna yok oluyor, neredesiniz ey dünya' diyorlar. Sanki öbür taraflarda olunca normalmiş, orada olunca anormalmiş gibi."

İslam medeniyetinin, insanların rengine, inancına bakmadan nerede mazlum ve mağdur varsa onlara sahip çıktığını, zalimin karşısında dik durduğunu vurgulayan Ali Erbaş, "Öyle olmuş ki zalim Müslüman olsa da zalimin karşısına çıkmış, mazlum gayrimüslim olsa da onu koruma altına almış."

Daha sonra Erbaş, Diyanet Gençlik Merkezinin de açılışını gerçekleştirdi. Ali Erbaş, burada sohbet ettiği gençlere, öğrencilik anılarını anlattı.