Ekmeği buzdolabında sakın bekletmeyin.

Hepimizin evlerinde en çok tüketilen gıda ürünleri arasında yer alan ekmek ürünlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, ekmek ürünlerinin ömürlerinin uzatılması için buzdolaplarında veya buzluklarda saklanmalarının aslında çok yanlış bir tercih olduğuna dikkat çekti.

Ekmeğin ömrünün uzatılması, tazeliğinin yitip gitmemesi için buzdolaplarında saklandığını ancak bu tercihin “geriye hareket” durumunu ortaya çıkardığını belirten uzmanlar, moleküllerin bu şekilde kristalize olduğunu ifade etti.

DAHA ÇABUK BOZULMASINA SEBEP OLUYOR!

Moleküllerin kristalize olması durumunun ne anlama geldiğini açıklayan uzmanlar, ekmekler buzdolaplarında saklandıklarında yapılarında bulunan su moleküllerinin azaldığını ve böylelikle de ekmekte yalnızca karbonhidratın kaldığını belirtti.

Yalnızca karbonhidrattan oluşan bir ekmeğin çok daha çabuk bayatladığına ve ilk andaki lezzetini kaybettiğine dikkat çeken uzmanlar, ekmeklerin kendilerine uygun bir kapta hava almadan saklanması gerektiğini belirtti.

Ekmek ürünlerinin mutfak tezgahlarında dahi hava koşullarına bağlı olarak 3 güne kadar sorunsuz bir şekilde saklanabileceğini belirten uzmanlar, bu tip problemler ile karşı karşıya kalınmaması için ihtiyaç fazlası ekmeğin alınmaması gerektiğinin önemli olduğunu vurguladı.