Elektrik borcu olana müjde!

Sıfır faizli kredi imkanı geliyor! Elektrik borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Elektrik borcu olana kredi imkanı sağlanacak. Üreticiler elektrik borçlarını sıfır faizli kredi çekerek kapatabilecekler. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende Bakan Kirişci, üreticilere, elektrik borçlarını ödemeleri konusunda 10 milyon TL'ye kadar sıfır faizli krediden yararlanma imkanı getirildiğini söyledi. Binali Yıldırım ise tarımın katma değerini artıracak teknolojilerin kullanıldığı, akıllı tarımın yapıldığı işletmelere dikkat çekti, bunun bir örneğinin Dikili OSB olduğunu söyledi.

İzmir'in Dikili ilçesinde faaliyete geçirilecek jeotermal ısıtmalı seranın temel atma törenine; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım katıldı. Törende Kirişci ve Yıldırım'ın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Mustafa Özen, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, oda başkanları yer aldı. İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Dikili Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında toplam 3 milyon 29 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek tesisin temeli atıldı.

KİRİŞCİ: BORÇLARINI SIFIRLAMALARI İÇİN FIRSAT

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "Bir müjdeyi vermek isterim. Üreticilerimizin elektrikle ilgili borçlarını ödemeleri konusunda finansman ihtiyaçlarını karşılamak için 10 milyon TL'ye kadar sıfır faizli krediden yararlanma imkanını getirdik. Bu borçlarını sıfırlamaları konusunda önemli bir fırsattır. İzmir’imiz üzerinden tüm Türkiye'ye seslenmiş olayım. Dünya Bankası kredilerinden OSB'mizin yararlanması hususunda talep bakanlığımız tarafından olumlu neticelendi. 30 milyon dolarlık kredi talebiyle ilgili değerlendirme gerçekleştirilecek. Tarım toprakta yapılır. Bu alanın isabetli seçilmiş olduğunu görünce mutlu oldum. Biz istiyoruz ki tarım topraklarımız lüzumsuz işgallere açık olmasın, mümkün mertebe bu alanlar korunsun" dedi.