Emekli promosyonlarında sevindiren karar.

Emekli promosyonunda son günlerde tam anlamıyla bir rekabet yaşanıyor. Bir çok özel banka maaşını getiren emekliye 7500 TL verme kararı aldı. Hatta başka bir banka da 'bir yakınını getir kampanyası' ile bu rakamı 8 bin liranın üzerine çıkardı. Kamu bankaları ise hala bu yarışın gerisinde ve emekli banka promosyonu olarak 750 TL veriyor. Emekliler de yüksek promosyon ücreti veren bankalara maaşını taşımak isterken çeşitli engellerle karşılaşmaya başladı. Emekli vatandaşlar, yüksek promosyon veren bankalara yönelince bankalar hesaplara bloke koymaya başladı. Ancak, Yargıtay bununla ilgili çok önemli bir karar aldı.

Emekli maaş promosyon yarışının hızlandığı şu günler bankaların bloke uygulamasının yasal olmadığı ortaya çıktı. Emeklilerin maaşlarını başka bankaya taşımak istediklerinde daha önce aldıkları promosyon nedeniyle hesaplarına banka tarafından bloke konulduğu ve bu nedenle taşıyamadıkları tespit edilmişti. Sadece 2 bankanın yaptığı bu blokenin yasal olmadığı ortaya çıktı.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu (YHGK), milyonlarca emekliyi ilgilendiren çok kritik bir karara imza attı. Yargıtay, emekli maaşlarına bloke konulamayacağına karar verdi. Kararda, emekli maaş ve ödeneklerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilemeyeceği belirtildi.

Emekli vatandaşlara yönelik banka promosyonlarıyla ilgili bankalar çeşitli kampanyalar yapmaya devam ediyor. Kamu bankalarının da devreye girecek olması beklentisiyle bu rakamların daha da yukarıya çıkması bekleniyor.