Erdoğan’dan seçim sonrası flaş karar! Tüm Türkiye’ye ilan edildi

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhur İttifakı adaylarının yarıştığı 22 il için kapsamlı bir rapor hazırlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hareket eden parti, seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleyerek başarısızlığın nedenlerini belirlemeyi amaçlıyor.

Sabah’ın haberine göre, seçim sonrası yapılan ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Erdoğan'ın öncülüğünde seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde incelenmesi ve olası hataların tespit edilmesi için bir kurul oluşturulması kararı alındı. Bu kurulun kısa sürede bir rapor hazırlayarak Erdoğan'a sunması bekleniyor.

Özellikle CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat illeri için özel bir çalışma yapılacağı belirtiliyor. Bu illerde yaşanan seçim sonuçlarının analizi, nedenlerin detaylı bir şekilde ortaya konmasının büyük önem taşıdığı aktarıldı.

Cumhur İttifakı'nın yarıştığı diğer 22 ilde de detaylı bir inceleme yapılacak. Afyonkarahisar, Aksaray, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat'ta ayrı adaylarla yarışan Cumhur İttifakı'nın performansı ve seçmen tercihleri detaylı bir şekilde incelenecek.