Eski CHP'li Vekilden Çarpıcı Millet ittifakı yorumu

Cumhur ittifakında ayrılık olmaz. Orada ideolojik birliktelik var. Kopma ihtimali düşük.

Atıcı, seçim barajının düşmesi üzerine yapmış olduğu değerlendirmede Cumhur İttifakı’nın ideolojik açıdan bir bütünlük ve benzerlik içerisinde olduğunu beyan etti.

Millet İttifakında ideolojik ayrılık var!

Açıklamalarına Millet İttifakı ile devam eden Atıcı, Millet İttifakı’na mensup siyasi partilerin ideolojik olarak farklılıklarının bulunduğunu ve sık sık bu farklılıklarını dile getirdiklerini ifade etti. Konuşmasında ‘’Cumhur İttifakı’na girmesi imkansız olan CHP’dir, girmesi zor olan İYİ Parti’dir. Ama imkansız değildir. Çünkü biz millet ittifakına tıpkı Mhp-Akp ilişkisinde olduğu gibi körü körüne bağlı değiliz. Biz aklımızla hareket ederiz. Eğer ittifak ülkenin ve İYİ Parti’nin çıkarına ise biz kalırız. Değilse mecbur değiliz, mesajları veriyor. Daha güçlü mesajları ise Saadet Partisi veriyor. Çünkü zaten CHP ile Saadet Partisi’nin ideolojik birliktelik yapması imkansız. Mhp ile de ideolojik birliktelik yapması imkansız. Ancak bazı ortak hassasiyetler, olabilir. En birinci hassasiyet de Türkiye’dir.‘’ açıklamalarına yer veren Atıcı, konuşmasının devamında Cumhur İttifakı’nın ideolojik açıdan benzer olduklarını ve bu sebeple daha sağlam bir ittifak olduğunu, Millet İttifakı’nın ise bozulabileceğini dile getirdi.

Bu açıklamalar Millet İttifakı’nda çatlak olarak yorumlanırken 2023 seçimleri öncesinde Millet İttifakı içerisinde herhangi bir krizin çıkma ihtimali bulunduğuna işaret olarak da yorumlandı.

Kaynak:habermerkezi