Evine dönmek isteyen Gazzelilere ateş açıldı

Hamas'la İsrail arasındaki mutabakatla Gazze'ye saldırıları 4 günlüğüne durduracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlayacak insani ara bu sabah başladı.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde bombardımandan kaçmak zorunda kalan yüz binlerce Filistinli, insani aranın başlamasıyla bölgenin güney ve orta kesiminde yer alan evlerini görmek için yola çıktı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine dpğru gitmeye çalışan Filistinlilere ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Saldırıda yaralananlar Aksa Hastanesi'ne götürüldü.

YAKIT VE YARDIM TIR'LARI GAZZE'YE GİRDİ

4 günlük insani aranın başlamasıyla, Mısır'dan Gazze Şeridi'ne yakıt ve yardım yüklü TIR'lar da girmeye başladı. TIR'lar, Gazze Şeridi'ndeki Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

İsrail'le Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasına göre;

Ateşkes 4 gün sürecek, Ateşkes, Gazze'nin güneyinde tüm gün, kuzeyinde ise günde 6 saat (10.00-16.00 arasında) uygulanacak, Gazze'nin güneyine de kuzeyine de akaryakıt ve yardım girişine izin verilecek, Kuzeyden Gazze'nin güneyine geçmek isteyenler için Salahaddin Yolu bombalanmayacak, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.