F-16 uçakları Türk uçağı olacak

"F-16 Modernizasyon Projesi 'Özgür' ile F-16 uçakları Türk uçağı olacak" diyen İsmail Demir, "Kırklareli'nde İğneada'da fırlatma, Kefken Adası'nda ise izleme tesisi inşa ediyoruz. İlk uydumuzu kendi roketimiz ile fırlatacağız" dedi.

NTV'nin yayınına konuk olan  Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak ve Kızılelma başta olmak üzere savunma sanayideki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsmail Demir, 'F-16 Modernizasyon Projesi 'Özgür' ile F-16 uçakları Türk uçağı olacak.' dedi. Demir'in bu sözü sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

F-16'LAR TÜRK UÇAĞI OLACAK

İsmail Demir, Amerikan yapımı F-16 uçaklarının modernizasyonuna ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Demir, "F-16 malum bizim hazır aldığımız bir sistem. Onların ÖZGÜR'leşmesi demek, bizim savunma sanayiinde ana prensibimiz olan dışa bağımlılıktan kurtulmanın bir adımı. F-16 Modernizasyon Projesi 'Özgür' ile F-16 uçakları Türk uçağı olacak" dedi.

TÜRKİYE KENDİ UYDU FIRLATMA ÜSSÜNÜ KURUYOR

Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin kendi uydu fırlatma üssünü kuracağını belirterek şu şekilde bilgi verdi:

"Kırklareli'nde İğneada'da fırlatma, Kefken Adası'nda ise izleme tesisi inşa ediyoruz. İlk uydumuzu gelecek sene, kendi roketimiz ile İğneada'dan fıraltacağız. Tesisin kurulum faaliyetleri başladı. ArGe'si ise Roketsan tarafından gerçekleştirildi."

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın en yetkili ismi olan İsmail Demir, "Bizi izlemeye devam edin. Uzun menzilli sistemlerin haberlerini yakında vereceğiz." diyerek sürprizlerin ve yeni müjdeli haberlerin geleceğini bildirdi.