FETÖ kumpasını ‘Ruslara’ yıkmıştı

Yazar Nedim Şener FETÖ’nün Kılıçdaroğlu'na destek için Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesiyle sonuçlanan kumpasıyla ilgili CHP liderini "Var" dediği elindeki belgeleri açıklamaya davet etti. 14 Mayıs seçimlerinden bir kaç önce 7'li koalisyonun ortak adayı CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan sosyal medya hesabından Rusça ve Türkçe olarak adeta FETÖ'yü aklarcasına ifadeler kullandı.

FETÖ'YÜ AKLADI, RUSYA'YI SUÇLADI

Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN CEVAP

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ISRARLI YENİ AÇIKLAMA: ELİMDE KANITLAR VAR

Kemal Kılıçdaroğlu sonraki günlerde Reuters'a verdiği yeni demeçte, deep fake içeriklerin arkasında Rusya'nın olduğuna dair ellerinde somut deliller olduğunu söyledi.

"Elimde somut deliller olmasaydı bu tweeti atmazdım" diyen Kılıçdaroğlu, söz konusu tweeti atmadan önce Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ile temas kurmadığını belirterek, "Başka bir ülkenin Türkiye'nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Bu yüzden bunu tüm dünya bilsin istedim. Tweet atarak bu çağrıyı alenen yaptım" diye konuştu.