Görenler hem korkuyor hem hayrete düşüyor

Kahramanmaraş Göksun'da ’insan yüzlü örümcek’ olarak adlandırılan "Köseli yengeç örümceği" bölgede görüntülendi. Latince adı "thomisus onustus" olan "köşeli yengeç örümceği" görenleri şaşırtıyor.

İnsan yüzüne benzeyen görüntüsüyle görenleri hayrete düşüren Thomisus onustus türündeki örümcek, Türkiye'de görüldü...

Türkiye'de bir süredir "insan yüzlü örümcek" görüldüğüne dair haberler sosyal medyada gündem oluyor.

Bir vatandaş Kahramanmaraş'ta gezen örümceğin insan suretine benzediğini görünce şaşkınlık yaşadı.

Daha önce 7 kez görüldüğü söylenen insan yüzlü örümceğe şimdi de Kahramanmaraş'ta rastlandı. İşte Yengeç örümceği ailesinden bir örümcek türü olan İnsan yüzlü örümcek (Thomisus onustus) hakkında merak edilenler...

Halk arasında 'İnsan yüzlü örümcek' olarak da bilinen köşeli yengeç örümceği, ilk kez 1805 yılında Fransız bilgin Charles Athanase Walckenaer (1771-1852) tarafından Thomisus Onustus adıyla tanımlandı. Bakıldığında tıpkı insan yüzünü andıran bu örümcek türü, arıları ve büyük sinekleri yiyerek besleniyor.

Thomisus onustus örümcekleri çiçekler üzerinde pusuya yatarlar. Fundalar en gözde barınaklarıdır. Aynı zamanda kuru yamaçlarda, kuru otluk alanlar gibi sıcak habitatlarda bulunurlar. Rengi çok değişkendir. Ana zemin rengi beyaz, pembe ve sarı arasında değişir. Birkaç gün içinde aktif renk değiştirme özelliğine sahiptirler.