GPT-4 çalıştırıyor: Bing Chat, Chrome’dan sonra Safari’ye de geliyor!

Microsoft’un Bing Chat’i eskiden sadece Microsoft Edge için kullanılabilirdi. Ancak artık Chrome ve Safari’ye yayıldığı için Edge tarayıcısına özel değil. Bir Microsoft sözcüsü, “Diğer tarayıcılardaki testlerimizin bir parçası olarak kullanıcıları seçmek için Safari ve Chrome’da Bing Chat’e erişim sağlıyoruz” dedi. Bu da demek oluyor ki şu an Chrome için erişime açılan Bing Chat, Safari için de yolda.

Yapay zekalı Bing Chat için sıra Safari’de

Microsoft sözcüsü, Safari ve Chrome için yaptıkları testlerden bahsederken sözlerine “Standart test prosedürlerimiz tamamlandıktan sonra erişimi daha da fazla kullanıcıya genişletmekten heyecan duyacağız.” ifadelerini de ekledi. Yani şu anda Safari’de Bing Chat’e erişebilen kullanıcılar var ancak sınırlı. Bu nedenle Safari için yapılacak ekleme küçük bir testten daha fazlası gibi gözüküyor.

Her ne kadar artık sadece Edge üzerinden çalışmasa da Bing Chat’in başka tarayıcılarda bazı kısıtlamaları var. Microsoft hesabınızda oturum açmış olmanız gerekiyor ve karakter sınırı Edge’deki 4.000 karakterle karşılaştırıldığında 2.000 karakterle sınırlı kalıyor. Konuşmalar 30 yerine 5 sorudan sonra sıfırlanıyor ve sürekli olarak Edge’i indirmeniz için size baskı yapıyor.

Şu anda OpenAI’nin kendi web sitesine girdiğinizde ödeme yapmadan kullanabileceğiniz ChatGPT versiyonu GPT-3.5’tir. Bing Chat, OpenAI’nin ChatGPT-4’ü tarafından desteklenmektedir ve kullanıcıların ödeme yapmaya gerek kalmadan bu daha gelişmiş versiyondan yararlanmasını sağlar. Yani Bing Chat’in Safari’ye gelmesiyle artık birçok kullanıcı daha ChatGPT-4’ten ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.