HDP İstanbul İl Örgütü olağan kongresi başladı

Yeni Yaşam Gazetesi’nin aktardığı habere göre; Kongre salonuna giren kitle, Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitiren Garibe Gezer için slogan attı.

'TÜRKİYE’NİN BÜTÜN DEVRİMCİLERİ MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK ZORUNDADIR'

Kongrede konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, kongreye binlerce kişinin akın ettiğini belirterek, “Partimizin bundan sonraki yürüyüşü bundan sonra çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Bunun kanıtı binlerin desteğidir” dedi.

HDP’ye yönelik saldırıların mücadelelerini büyüteceğini vurgulayan Demir, “Kürt hareketinin, devrimcilerin iradesi, HDP içinde birleşmiştir. Türkiye sosyal, siyasal ve ekonomik derin bir kriz yaşıyor. Bunun temelleri yıllardır yürütülen tekçi ve statükocu politikalarla atıldı. Bu statüko ‘Kürdistan’ın inkarı üzerine’ kuruldu. Bu yıl ki bütçeyi belirleyen MGK’nin kendisidir. Savaş bütçesiyle halkları yalnızlaştıran bu rejime karşı, Türkiye’nin bütün devrimcileri mücadeleyi büyütmek zorundadır” diye konuştu. 

'YOLUMUZ ÖZGÜRLÜK VE DEVRİM YOLUDUR'

Baskı ve saldırılara karşı Üçüncü Yol’un önemine değinen Demir, “Üçüncü Yol; eşitlikçi ve özgürlükçü bir seçenek ve tek seçeneğimizdir. Bundan ısrarlı ve kararlı olmalıyız. Halklar değişim için mücadele etmeyenlere hesabını soracaktır. Bu mücadeleye ağır bedeller ödendi. Ağır bedel ödeyen yoldaşlarımızın sesiyiz. Bizler Deniz Poyraz’larız, Garibe Gezerleriz, Berkin Elvanlarız. Yolumuz özgürlük ve devrim yoludur” diye belirtti.

SANCAR: HARAMİLERİN SALTANATINI BİTİRME HİKAYESİDİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da partisinin yeni bir hikaye yazdığını belirterek, “Bu hikaye haramilerin saltanatını bitirme hikayesidir” dedi.