HDP'li Pervin Buldan'dan TBMM'de "Abdülhamid yasası" benzetmesi

6'lı ittifakın gizli üyesi HDP'nin sözde milliyetçi İYİ Parti ile zaman içinde dil birliğine de vardıkları HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayla iyice görünür hale geldi.

Akşener Gezi isyanına kalkışanları överek konuşmasını 1908’de Sultan 2. Abdülhamid'e karşı isyan eden komitacı İttihad ve Terakki zihniyetininin sloganlarıyla bitirmiş, Abdülhamid Han'a nefret kusmuştu.

HDP'li Pervin Buldan bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda AK Parti'nin dezenformasyonla mücadele yasa teklifini "Aynen Abdülhamid yasası" benzetmesiyle eleştirerek "Erdoğan bugünün Abdulhamid’i" diyen Meral Akşener'le aynı dili konuştu.

Buldan konuşmasında "Bu yasa aynen Abdülhamid yasası ve yasaklarıdır. O da basına sansür uygulamıştı. Piyesleri, hatta burun kelimesini bile o dönem yasaklamıştı. Bu iktidar da aynı zihniyettedir. Ekonomik kriz, yoksulluk, açlık, işsizlik ve yolsuzluk haberlerini sansürlemeyi planladıklarının hepimiz farkındayız. Gerçekleri halktan gizleyebileceklerini sanıyorlar, adını da 'yalan haberleri engelleme yasası' koyuyorlar. En büyük yalan bu ülkede sizsiniz. Sizden daha büyük dezenformasyon kaynağı olabilir mi? Amacınız yalan haberlerin önüne geçmekse kendi yalanlarınızı, gazetelerinizdeki yalan manşetlerinizi durdurmanız yeterlidir." ifadelerini kullandı.