Hiranur Vakfı davası ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin görülen dava bugün devam ediyor. Mahkemenin devam ettiği davada kararın bugün çıkması bekleniyordu. Görülen davada bugün karar çıkmadı. Dava 5 Haziran tarihine ertelendi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G 6 yaşındayken evlendirilmiş kocası Kadir İstekli'nin cinsel istismarına maruz kalmıştı.  Yargılamalarına devam edilen 29 yaşındaki Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel için 09.30'da başlayan davadan bugün karar çıkması bekleniyordu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da ise 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

DAVA ERTELENDİ

Görülen davada beklenen karar çıkmadı. Davaının 5 Haziran tarihine ertelendiği açıklandı. 

BirGün'den Sibel Bahçete'nin haberine göre İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalına yönelik davanın üçüncü duruşması bugün Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, bir tanığın daha dinlenmesi yönündeki isteği kabul ederek davayı 5 Haziran'a erteledi. Dava öncesi çok sayıda kadın örgütü açıklama yaptı. Dava öncesi Kartal Anadolu Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.