İlkay Atmaca'nın Tarım Sektöründeki Başarıları

Yüksek Makina Mühendisi olarak Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük çalışmalarda bulunan Mersin AK Parti Milletvekili Aday Adayı İlkay Atmaca, genç yaşlarından itibaren girmiş olduğu bu sektörde birçok çalışmasın patentlerini aldı. Tüm özellikleri tarafınca tasarlanan çalışmaları, seralarda ve her türlü kapalı alanlarda tarım sektörüne katkı sağlıyor. 

Elektrik olmayan yerlerde derece yükseldikçe kendiliğinden açılan, derece düştükçe kendiliğinden kapanan ve Dünya genelinde bir ilk olan sistemi, Bakanlık tarafından da destek kapsamına alınmıştır. 

Mersin ve Akdeniz sahilinin örtü seracılık ve çiftçilik sistemine dair bilgi ve birikime sahip olan Sayın Atmaca, meclis çatısı altında yapılacak olan faaliyetler kapsamında çok daha hızlı ve etkili faaliyetler gerçekleştirebileceğine inanıyor. 

Beğenal Tarım Teknolojileri'nde 2010 yılında genel müdür olarak görev yapan Sayın Atmaca, Bozyazı ilçesinde sera malzemeleri, otomatik sera dumanlama, ilaçlama makine üretimi, sulama sistemi üretimi ve kurulumu, organik gübre ana bayiliği, Candem organik gübre ana bayiliği, Cankar solucan gübre ana bayiliği gibi hizmetleri sunmuştur. 

Bozyazı Vana Teknolojileri Ltd. Şti.' de Yönetici Ortak olan Sayın Atmaca, hizmetlerine devam etmiştir. Sulama sistemlerinde kullanılan vanaların yüksek basınç altında zorlama olmaksızın çalışmalarını sağlayan ve olumsuz hava koşullarından etkilenmeyen vana yapmayı başardı. 

Tüm çalışmalarında profesyonel hareket eden ve elde etmiş olduğu tecrübeleri yeni çalışmalarına yansıtmayı hiçbir zaman ihmal etmeyen Sayın Atmaca, bu yönde gerçekleştirdiği çalışmalarda mutlaka işin ehli olan seracılar ile çalışarak gerçekleştiriyor. 

2003 yılında başta Bozyazı ve Anamur olmak üzere muz seralarının güneş enerji sistemiyle ısıtılması, yazın ise gündüzleri yüksek sıcaklıktan dolayı iklimlendirmenin sağlanabilmesi için gerçekleştirmiş olduğu AR - GE pojesi, TUBİTAK tarafından onaylanmış olup tarımsal destek kapsamına alınmıştır.

Bugüne dek elde etmiş olduğu başarılarına başarı katmaya devam eden ve aktif bir şekilde çalışma hayatına devam etmeyi bir rutin haline getiren Mersin AK Parti Milletvekili Aday Adayı İlkay Atmaca, siyasi güce sahip olduğunda mesleki anlamda kendisini daha iyi bir şekilde tanıtabileceğini düşünürken bu yöndeki tecrübelerini Türkiye' ye daha hızlı ve etkili bir şekilde yansıtabilmeyi amaçlıyor.