Halkın ekmeğine düşman olan Sözcü'ye ve Cumhuriyet gazetesine tokat! 5 TL hiç değil, 4 TL bile değil, ekmek 3 TL!

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul'da ekmeğin zamlanarak 5 liradan satışa sunulacağı iddialarından sonra yazılı bir açıklamada bulundu.

İstanbul'daki ekmek tarifesine ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilere karşı kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğduğunu belirten Başkan Çetin, "İstanbul'da en son ve geçerli olan tarife 11 Mart 2022 tarihinde, 210 gram ekmek 3 TL, 1.000 gramı 14,28 TL olacak şekilde belirlenmiştir." dedi.

"O tarihten bugüne kadar ilimizde tarife değişikliğine yönelik yeni bir karar alınmamış ve kamuoyunda bahsi geçen fiyatlarda bir tarifeye onay verilmemiştir." diyen Çetin, "210 gram ekmeğin 4 TL olması yönündeki talebimiz de Ekmek Fiyatlarına İlişkin Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu'nca uygun bulunmuş, tarifenin geçerli olması için ilgili kurumlar tarafından onay beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

İTO da yalanlamıştı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada da, "Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'nin güncellenmesi için Ticaret Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. Bu başvuru süreci sonuçlanana kadar, İstanbul'da 210 gram ekmeğin fiyatı 3 TL'dir. Bunun dışında 'ekmeğe zam' haberlerine itibar edilmemesini önemle rica ederiz." denilmişti.

İşin aslını araştırmayan, gözü halkın ekmeğindeki CHP'nin medyası, şu haberleri yapmıştı: