Sende hiç utanma yok mu? '367 Sabih’ yine kafayı çıkarttı

Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yine ortaya çıktı. Yaptığı açıklamalarda topluma korku pompalayan Sabih Kanadoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti bugün tehlike altındadır, uyanmanın zamanıdır" dedi.

11. Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde 367 çıkışıyla tepki çeken eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Flash Haber'de ortaya çıktı. Sabih Kanadoğlu, şunları söyledi:

'Devlet çatırdıyor!'

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti oldu. Bu parti devletinin bir devlet partisi var. Devlet şirketi var. Partili Başkomutanı var. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bütünlüğünü muhafaza etmek zorundadır. Devlet bugün çatırdıyor, temelinden. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarifini anayasada gayet güzel bir şekilde nitelikleri sayılmış. Ne diyor, 'Atatürk milliyetçiliğine dayalı, temel isnan haklarını saygılı, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir.' Üçüncü maddede açık bir şekilde ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütündür diyor. Nedir bu? Bu ulus devletidir. Bu ulus devleti nedir? Eğer sen ulus devleti sınıf, din, cins mezhep ile bir birine kırdıracak şekilde düşmanlığa sevk edecek bir hale getiriyorsan, o devletin temelleri çatırdıyor demektir. Türkiye Cumhuriyeti bugün tehlike altındadır, uyanmanın zamanıdır. "

Polis devleti suçlaması

Kanadoğlu, Türkiye'nin anayasal bir devlet olmadığını, kanun devleti bile olmadığını iddia ederek, "Eğer senin ülkende bir polis milletvekiline hakaret edebiliyorsa ve himaye ediliyorsa, hatta o polisin mensup olduğu genel müdürlük milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunabiliyorsa, o ülke polis devletidir. Biz Türkiye'de neyi tartışıyoruz? Bağımsız mahkemen var mı? Yok. Laiklik var mı? Yok. Demokrasi var mı? Yok" dedi.

Erken seçim şartı

Daha önce 11.Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de seçimlerin kaderine etki eden Kanadoğlu, yaklaşan yeni seçimleri de etkilemeye çalıştı. Kanadoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını, adaylığının ancak TBMM'nin erken seçim kararı ile mümkün olabileceğini savundu. Kanadoğlu, her yıl yapılan hakim ve savcı yaz kararnamesinin "seçimleri etkileme" amaçlı olduğunu bile iddia etti. Muhalefete, sadece sandık güvenliği değil, seçim güvenliği konusunda da etkin olma çağrısı yaptı.