İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taeb'in görevden alındığı ve yerine Muhammed Kazemi'nin atandığı kaydedildi. Taeb ise; İran Devrim Muhafızları Baş Komutanı Hüseyin Selami'nin danışmanı olarak atandı.

Taeb'in; son zamanlarda ortaya çıkan ve Türkiye-İsrail istihbarat birimlerinin ortak çalışması sonucunda engellenen suikast planlarının baş aktörü olduğu ifade edildi.

SUİKAST PLANLARI ENGELLENDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel olmuştu. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonda; Beylikdüzü'nde çok sayıda kişi yakalanmıştı.

İRAN'IN İNTİKAM YEMİNİ

Tahran yönetimi, 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin öldürülmesi sonrası intikam yemini etmişti. Saldırıdan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

TAEB'İN KARDEŞİNDEN TÜRKİYE İTİRAFI

Hüseyin Taeb'in kardeşi, aynı zamanda "Ammar Karargahı" Başkanı Mehdi Taeb'in geçtiğimiz haftalarda sızdırılan ses kaydında; "Irak'taki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üsleri biz hedef aldık" dediği ifade edilmişti.