En kapsamlı son seçim anketi sonuçları yayımlandı! Seçim ikinci tura kalırsa işte oy oranları ve kazanan isim

​Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Anket, Türkiye genelinde 3 bin 872 kişi ile yapıldı. İşte sonuçlar...

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalması halinde Erdoğan yüzde 47,9 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 42,4 alıyor, oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,7.

 

 

Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu kalırsa; Erdoğan yüzde 47,8 oy alırken İmamoğlu yüzde 40,5 oy alıyor.

 

Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde, Erdoğan yüzde 48,3 oy alırken, Akşener yüzde 40 oy alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 11,7.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş'ın kalması halinde, Erdoğan yüzde 47,2 oy alırken, Mansur Yavaş yüzde 42,9 oy alıyor.

 

 

Areda Survey tarafından 01-04 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya 3 bin 872 kişi katıldı. Araştırma kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirilmiştir.