Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'ye bakanlık verilecek açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'ye bakanlık verileceği tartışmasına değinen Erdoğan, "Benim değerlendirmem doğru mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam. Nereye gideceği belli olmayan bu yapıdan hiçbir şey çıkmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'ye bakanlık tartışmalarına ilişkin, ""Benim değerlendirmem doğru mu? Ben böyle çürük tahtalara basmam. Nereye gideceği belli olmayan bu yapıdan hiçbir şey çıkmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

Salı günü başladığımız Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan Balkan turumuzu tamamladık. Bölgesel gelişmeler açısından kritik bir dönemde son derece önemli ziyaretler gerçekleştirdik. Ana gündemimizi Bosna-Hersek’teki siyasi krize çözüm bulunması oluşturdu. Bu çerçevede muhataplarımızla istişarelerimizi yaptık, öneri ve katkılarımızı kendileriyle paylaştık. Gerek ikili düzeyde gerek Üçlü Danışma Mekanizmaları kapsamında diyalog ve istişarelerimizi artırarak sürdürme konusunda mutabık kaldık.

İkili konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler bağlamında fikir alışverişinde bulundum. Tüm temaslarımda Bosna-Hersek’in toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi vurguladım. Ülkemizin bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini ifade ettim. Mevcut sorunların aşılması noktasında mesafe kat ettiğimize inanıyorum.