Sedat Peker’in fonladığı Yılmaz Özdil de tüydü!

Bir süredir Sözcü gazetesindeki köşesinden firari uyuşturucu mafyası ve suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e övgüler yağdıran Yılmaz Özdil gazete yönetimiyle ters düştü.

‘SÖZCÜ’YÜ MAFYA BÜLTENİNE ÇEVİRDİN’

Gazete yönetimi tarafından defalarca uyarılan ancak “Bu hükümet gidecek, korkmayın” diyerek yönetimin uyarılarına kulak asmayan Özdil, Sedat Peker’in sağ kolu Emre Olur’un yakalanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Sözcü yönetimi tarafından mecburi izne çıkarılan Özdil’in Sedat Peker’in talimatıyla Ümraniye’de infaz edilen Cenk Çelik’in görüntüleri sonrası yakın çevresine “Ben neye bulaştım” dediği iddia edildi.

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVDÜ

Sözcü’deki köşesinden her gün uyuşturucu, gasp, tecavüz, cinayet gibi suçlardan sabıkalı Sedat Peker’in reklamını yapan Yılmaz Özdil’in “Suçu ve suçluyu övme” dışında organize suç örgütüne üyelik suçundan da yargılanacağı beklentisi Sözcü yönetimini harekete geçirdi.

Gazeteye de bu suçlardan dava açılması durumunda maddi ve manevi olarak altından kalkılamayacak kararların çıkacağını belirten Sözcü avukatları, Özdil’in gazete ile ilişiğinin tamamen kesilmesi talebini yönetime iletti.

‘MAAŞA BAĞLANDI’ İDDİASI

CHP’li belediyelerden geliri kesilen Özdil’in Sedat Peker tarafından maaşa bağlandığı medya kulislerinde uzun süredir konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl Uğur Dündar’ı Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığını açıklayan Yılmaz Özdil, Dündar tarafından sert sözlerle hedef alınmıştı.

Medya kulislerinde Sedat Peker’in Yılmaz Özdil’i hatırı sayılır bir para karşılığı maaşa bağladığı ve yayınladığı mesajların CHP tabanına yayılması için kendisi ile anlaşma yaptığı herkesin dilinde. Peker’in Özdil ile birlikte en az 5 gazeteciye adamları vasıtasıyla aylık para gönderdiği de iddialar arasında.