MTSO'da ki Değişiklik Mersin'e İyi Gelecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçim öncesi hareketlendi.Mersin için önemli bir kurum olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, son günlerde yaklaşan başkanlık seçimi ile gündemde. Son olarak ta Mersin Ana Konteyner Limanın Adana'ya verilmesi tartışmasında görevini yetkin bir şekilde kullanamayan MTSO'ya oldukça tepkiler gelmişti. Başkanlık koltuğunda oturan Ayhan Kızıltan'ın kamu ilmine ve bilimine zarar verdiği gerekçesiyle 4 ay meslekten men cezası alması da görevde liyakat sorunu oluşturmuştu.

Kızıltan Taraftarları Endişeli 

Mersin'de farklı kesimlerden gerek iş insanları gerek siyasiler; Mersin'de STK'ların görevlerini yeterince yapmadıklarını, yönetimlerin kent sorunları yerine kişisel çıkarlara hizmet ettiklerini belirtmişti.
Öte yandan mevcut başkan Ayhan Kızıltan'ın siyasete gireceği söylentileri ise gündemi epeyce meşgul etti. CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı Vahap Seçer'in desteği ile siyasete gireceği söylentileri dolaşan ve  Akdeniz ilçesini sosyal medya hesabı üzerinden eleştiren Kızıltan'ın Akdeniz bölgesi üzerinden siyasete gireceği düşünülmüştü.

Koltuğu bırakmak istemeyen Ayhan Kızıltan tabanı ise propagandalar sürdürmekte. CHP'li başkan Vahap Seçer ile birlikte hareket eden ve belli bir kesime hitap eden Kızıltan'ın seçimi kaybedileceği düşünülmekteyken halk yönetimde farklı renkler ve taze kanlar istemektedir.