Türkiye Suriye'nin kuzeyine operasyona hazırlanıyor

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Suriye'ye yeni operasyon hazırlığında olduğunu söyledi.

Taksim'i kana bulayan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında gözler terör örgütleri PKK/PYD/YPG'ye çevrilirken, Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili “Suriye’ye operasyon sinyali” verdi.

Türk yetkili, "Türkiye Irak’ta PKK militanlarına karşı sınır ötesi operasyonunu tamamladıktan sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon yapmayı planlıyor" dedi. 

"ÇOK GÜÇLÜ CEVAP VERECEĞİZ"

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Saldırıdan sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bize verilen mesajı aldık. Ne olduğunu biliyoruz. Çok güçlü cevap vereceğiz" dedi.

ERDOĞAN: YENİ SAFHAYA GEÇİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Haziran ayında yaptığı açıklamada gerekirse yeni operasyon yapılabileceğini vurgulayarak, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz" demişti.