CHP'li Tunç Soyer’den itiraf

İzmir'in dört bir yanında etkili olan ve yıllardır çözüme kavuşturulamayan kötü kokuyla ilgili İzmirlilere kötü haber, belediye başkanı Tunç Soyer'den geldi: "Bu yıl çözüm yok!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” dediği kent, kötü kokudan kurtulamıyor. İzmir’i esir alan kötü koku bu yaz da devam edecek.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen Körfez'deki koku konusundaki yetersizliklerini itiraf etti. CHP’li Soyer, daha önceki açıklamalarının aksine koku sorununu bu yıl tamamen çözmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

'BİLİM'DEDİ,'PARA'DEDİ,'KOKU BİTECEK'DİYEMEDİ

Yeniasır gazetesinin haberine göre Soyer, şunları söyledi:

“Bu konuda çok ciddi çalışıyoruz ve çok ciddi tedbir aldık. Ama ben şahsen bu yaz çok ciddi bir verim alacağımızı düşünüyorum. Yani tüm yaptıklarımızla ciddi bir başarı kazanacağımıza inanıyoruz. Çünkü ciddi yatırım yaptık. Ciddi para harcıyoruz, ciddi kafa yoruyoruz. Bu konu en öncelikli meselelerimizden biri haline geldi. Yani bilimi takip ederek. Bunu rahatlıkla söylüyorum, bilimsel bir güvence ile ifade ediyorum. Sonuç alacağız ama tamamen kökten çözeceğimizi düşünmüyorum. Bu yıl içinde, en azından bu yıl için çözeceğimizi düşünmüyorum. Yani mutlaka kökünden çözeceğiz ama bir vadesi var. Bütün bu başladığımız projelerin de süresi var. Çünkü zamana yayılan sonuçları olacak. Bunları görmemiz lazım. Konuya ciddiyetle yaklaşıyoruz.”

İZMİRLİ’NİN 25 YILINI HEBA ETTİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır çözemediği kötü koku problemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Yalanları teker teker patlıyor” ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in koku ile ilgili açıklamalarını hatırlatan AK Parti’li Kaya, şunları söyledi:

“Yalanların en büyük ilacı zamandır. CHP'li Soyer'in yalanları teker teker patlıyor. Geçen yılki beyanını, kendi yalanladı. İzmir'i ve İzmirlileri yok saydınız. 25 yılımızı heba ettiniz, en sonunda şehri kokuttunuz! İzmir, bunun bedelini 14 Mayıs'ta size sandıkta ödetecek."