Yeşil Sol Parti ve HDP'den ilk açıklama

Yeşil Sol Parti ve HDP'den resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama geldi. Yeşil Sol Partili Uçar, "Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır" dedi.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kaldığı seçimde resmi olmayan sonuçlar açıklandı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçim sonuçlarına dair açıklama yaptı.

Uçar, "Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşamadığımızı belirtmek isteriz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır" dedi.

"Partimizin yetkili kurullarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmış olmasını partimizin bütün kurumlarında değerlendirerek buna ilişkin çalışma programımızı en kısa zamanda halkımızda ve kamuoyuyla paylaşacağız." diyen Uçar, şunları söyledi:

"Haklarımıza sesleniyoruz cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasında HDP ve yeşil solun demokrasi ve adaletten yana olan seçmenin fedakar ve özellikle tutumudur. Bu kapsamda bir kez daha tüm partili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Zor şartlarda ve kritik bir süreçte gerçekleşen seçimlerde meclisin 3 büyük partisi olmak konumumuzu korumuş olmayı da önemli buluyoruz.