Son Dakika: Ali Yerlikaya: Bir daha yüzümüzü kızartan bu görüntüleri görmek istemiyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'in tedavi gördüğü hastaneye geldi.

Yerlikaya, Süper Lig'de dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından sahada, sarı lacivertli kulübün başkanı Faruk Koca ve bazı kişilerin saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Yerlikaya'nın hastanede Meler'in sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi.

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu ile TFF yöneticileri de hastaneye geldi.

Ali Yerlikaya: Bir çağrıda bulunuyorum

"Bir çağrıda bulunuyorum. Tüm spor dallarında biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, sevgimizi en güzel şekilde yapalım müsabakaları. Sonuç bizim istediğimiz gibi olduğu zaman da olmadığı zaman da keyifle bahsedebilir hale geldiğimiz zaman, spordan arzu ettiğimiz şeye ulaşırız. Bir daha dün geceki gibi bir sonuç, yüzümüzü kızartan, gördüğümüze inanamadığımız bir olay görmek istemiyoruz."

"Cumhurbaşkanımız, az önce hakemimizi ziyaret sırasında aradı"

"Sayın Cumhurbaşkanımız, az önce hakemimizi ziyaret sırasında aradı, görüştürdük. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci anbean takip ettiğini, kınadığını belirtti. Kıymetli başhekimimiz ile birlikte hakem ile ilgili bilgileri aldı.

"Liglerin ne zaman başlayacağını TFF'ye sorun"

"Liglerin ne zaman başlayacağını TFF'ye sorun. Hep birlikte öğrenelim. Hakeme, bu olay yaşanmamış gibi sahip çıkmamız lazım. Onların yönetiminde müsabakalar gerçekleşiyor. İnsan hata yapabilir. Hepimiz hata yapabiliriz. Hata olmaması için şiddet mi? Hayır!"

"Sabah biraz tansiyonu yükseldi"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan sonra söz alan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yörübulut ise, "Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Gözdeki kırık yavaş yavaş iyileşecektir. Beyinde tekrar kontrol yaptık, hasar yok. Sol gözde kalıcı bir hasar kalmayacak. Tüm branş dallarımız inceledi. Sabah biraz tansiyonu yükseldi. O tansiyonu kontrol altına aldık. Bugün tekrar misafirimiz olacak. Çarşamba sabahı taburcu olmasını planlıyoruz." dedi.