Serdar Soydan’ın Açıklamalarındaki Çelişkiler.

Seçim süreci boyunca eleştirel açıklamalarıyla bilinen sayın Soydan’ın bu tutumunda, Mersin seçmeninin politik beklentilerinin etkili olduğu iddia ediliyor. Ne var ki bu tutumu içselleştiremediğinden dolayı hemen ardından eleştirilerini sıralamaya devam etti.

AÇIKLAMALARDA YUMUŞAMALAR VAR; AMA.
Daha önce büyükşehir belediye başkanı sayın Vahap Seçer’i sert bir şekilde eleştiren Soydan’ın, açıklamaları toplum nezdinde bir etki uyandırmadı. Bundan dolayı daha mutedil bir yaklaşımı benimsemeye çalıştığı iddia ediliyor. Yaptığı son açıklamada ‘’bizim amacımız kimseyi eleştirmek değil, hizmet eden herkese teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı. Ancak hemen ardından sert sözlere devam etmesi, akıllarda soru işaretleri uyandırdı.

HEMEN ARDINDAN ELEŞTİRİLERE DEVAM ETTİ
Sayın Soydan’ın mutedil açıklamalarından hemen sonra sözlerine ‘’100 proje açıkladığımıza göre demek ki bu kentte her şey iyi değil. Mersin kötü yönetiliyor, derken boşuna söylemedik. Vatandaşlarımızın geri bildirimleri var, şikayetleri var. Mersin keşke reklam afişlerindeki gibi memnun olsa ve hiç sorunu olmasa. Ama öyle değil. 100 Projeyi sadece bir sayı olarak değil, 100 eksik, 100 sorun olarak görün.’’ şeklinde devam etti.

TESPİTLERİNDEKİ HATALAR
Sayın Soydan’ın proje olarak belirttiği tasarıların birçoğu halihazırda sayın Vahap Seçer tarafından uygulanıyor. Bazı projeler sadece bir isim değişikliğiyle ‘’özgün proje’’ iddiasıyla kamuoyuna tanıtılıyor. Konuyla ilgili vatandaşlar, sayın Soydan’ın açıklamalarının güven verici olmadığını ve projelerin basit yatırımlardan ibaret olduğunu ifade ettiler. Öte yandan sayın Soydan’ın da güven verici bir belediye başkan adayı olmadığını belirten vatandaşlar ‘’kim olduğunu bilmediğimiz bir adaya ne diye oy vereceğiz, memleketin hali ortada, iktidar ilk önce ülke sorunlarını çözsün, ondan sonra onların adaylarına oy vermeyi değerlendirelim’’ açıklamasında bulundular