İsmail Naçar: Gülen Gladio Ajanı!

Pensilvanya’dan Türkiye’ye yönelik ihanet faaliyetlerini yöneten Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ABD önderliğinde kurulan karanlık gizli örgüt Gladyo’nun ajanı olduğu iddia edildi. Yeni yazdığı kitapta tanık anlatımlarına dayanarak şok iddiayı gündeme getiren araştırmacı yazar İsmail Nacar, Akit’e yaptığı açıklamada, Gülen’in Gladyo ajanı olduğu bilgisini kendisine eski İçişleri Bakanlarından Faruk Sükan’ın daha 1973 yılında söylediğini aktardı. 

FUAT DOĞU’NUN BULDUĞU BİR ADAM

İsmail Nacar, “1965-1969 yılları arasında İçişleri Bakanlığı yapan, solcuların zehir hafiye dediği Faruk Sükan ile 1973’te Yeni Atılım Dergisi’ni çıkardığım sırada tanıştım. O yıllarda Fetullah Gülen’in adını sıkça duymaya başlamıştık. O sıralarda Gülen’i 1971 yılında tutukladılar. Birkaç ay içeride beklettiler. Komando kampı kurdu dediler. Ben o zamanlar Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde öğrenciydim. Ben 1975’te Faruk Sükan’a ‘Bu Fetullah Gülen kimdir? diye sorduğumda Faruk Sükan bana, ‘İsmailciğim takma. Bu bizim Fuat Doğu’nun bulduğu bir adamdır’ dedi. Yani ABD’nin kurduğu Gladyo’nun adamı olduğunu söyledi. Askerliğimi yapıyordum. Komutanıma ‘Komutanım siz bu Fetullah Gülen’i arıyor musunuz?’ diye sordum. ‘Arıyoruz’ deyince, ‘İstiyorsanız bir akşam sohbetine götüreyim sizi’ deyince ‘İsmail askerliğini yap da sohbetine öyle git’ karşılığını verdi. Ondan sonra iyice anladım ki bu şahıs Gladio’nun kontrolündeki bir şahıs” dedi.

SIĞ ENTRİKALARI GÖRDÜM

Nacar şöyle devam etti: “Fetullah Gülen ismini, ilk defa Elazığ Lisesi’nde öğrenciyken Tabip Yüzbaşı E.K’dan duydum. Liseyi bitirince, 1970’lerin başında üniversite için Ankara’ya geldiğimde ise, ‘Zehir hafiye’ diye bilinen eski İçişleri Baranlarından Faruk Sükan’la tanıştım. Aylık Yeni Atılım dergisini de bu tarihlerde çıkarmaya başladım. 1970’lerin sağ-sol kavgalarını, Sükan’ın başbakan yardımcılığı yaptığı yıllarda dâhil hep onunla birlikte takip etme imkanım oldu. Türkiye’deki derin devletin (!) ne kadar sığ bir yapılanma olduğunu ve Gladyo’nun da entrikalarını şahsen bu yıllarda öğrendim. Bu karanlık yapıların, başta bazı dini cemaatler ve tarikatlar olmak üzere pek çok sol fraksiyonları da nasıl yönlendirdiğini gördüm” diyerek FETÖ elebaşının da üye olduğu Gladyo ile ilgili tespitlerini aktardı.”